Vila-real s’adhereix a “Città dei bambini”

Dones amb Compromís celebra l’adhesió de Vila-real a la xarxa internacional La città dei bambini per a millorar el Consell de Xiquets i Xiquetes

Compromís per Vila-real aconseguix l’adhesió del seu municipi a la xarxa internacional La città dei bambini (La ciutat dels xiquets), un projecte del psicopedagog i filòsof italià Francesco Tonucci, que inclourà al Consell de Xiquets i Xiquetes, amb l’objectiu de seguir millorant la participació i intervenció de la població infantil en la presa de decisions a nivell municipal.

La regidora de Compromís Gemma Gil, al seu torn responsable de Participació Ciutadana al consistori, que va ser l’encarregada de realitzar la proposta, ha mostrat la seua satisfacció per la unanimitat de tots els partits amb representació municipal a l’hora de votar aquesta iniciativa, assenyalant que l’adhesió a aquesta xarxa mostra “una vegada més, el nostre compromís amb el foment de la participació ciutadana, consolidant un sistema democràtic que s’ha demostrat molt efectiu a la nostra ciutat”. “Igual que ocorre amb els adults, volem que els més menuts també s’involucren en la vida municipal, opinen i facen les seues propostes i nosaltres, com a polítics, hem d’escoltar-los i posar tots els mecanismes al seu abast per a una participació activa i efectiva”, assegura Gil. Per aquest motiu, destaca la importància d’adherir-se a aquesta xarxa internacional, coordinada i promoguda per l’Institut de Ciències i Tecnologia del Coneixement (ISTC) del Consell Nacional de Recerca (CNR) de Roma, nascut el 1991 i que proposa a alcaldes, polítics, administradors i també a educadors (pares i docents) demanar ajuda i consell als xiquets a l’hora de marcar l’evolució de la ciutat, adaptant-la al màxim a ells, perquè “una ciutat adequada als xiquets és millor per a tots”. “És un gran pas, perquè, a més, som l’única ciutat de Castelló que forma part del projecte i una de les 200 de tot el món”, explica la regidora, i recorda que “formar part d’aquesta entitat ens va a permetre aprofitar tots els recursos que posen al nostre abast, per la qual cosa tot són avantatges”.

 

Arxivat en: Educació, Moviments Socials, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *